Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Kako odabrati frizuru za vjenčanje iz snova?

Frizura za vjenčanjeUz vjenčanicu i šminkanje, vjenčana frizura je jedan od detalja koji upotpunjuju vjenčani izgled mladenke.
Za početak razmislite na koji način ćete prilagoditi frizuru stilu vaše haljine: podignuta kosa još više će naglasiti haljinu bez leđa ili naramenica, produžiti vrat, istaknuti dekolte, dok će uvojci najviše pristajati romantičnoj krinolini. Željeli bi imati podignutu kosu, ali kosa vam je za tu frizuru kratka? Počnite puštati kosu što ranije, kosa raste u prosjeku 1-2 cm mjesečno, a ako će i tada biti kratka, uvijek možete staviti umetak kose samo za taj dan. Takve umetke koriste hollywoodske zvijezde za sve prigode poput filmskih premijera i dodjela nagrada.

Koji su najnoviji trendovi frizura za vjenčanje i savjeti za mladenke, otkrila nam je Tatjana Galić, vlasnica Studija za ljepotu kose "Tanja".

Po čemu se frizura za vjenčanje razlikuje od obične frizure?

Oblikovanju vjenčane frizure treba pristupiti na sasvim drugačiji način nego izradi svakodnevne frizure. Prema želji mladenke i mogućnostima oblikovanja s obzirom na kvalitetu i dužinu kose, nađemo najbolji odabir frizure da bi se mladenka osjećala posebno i lijepo na dan vjenčanja.
Zato je prije same vjenčane frizure potrebno napraviti probnu frizuru, barem dva tjedna prije vjenčanja, kako bi mladenka vidjela što joj najbolje odgovara, te da imamo dovoljno vremena ako je potrebno napraviti još neke preinake na kosi (npr. hitni pakung za njegu oštećene kose, bojanje kose ili svježi pramenovi).
Probnom frizurom se izbjegavaju situacije neugodnih iznenađenja da mladenka na dan vjenčanja dođe sa fotografijom frizure koja nikako ne odgovara njenom obliku lica ili da njena kosa ne može zadržati zadanu formu. Probna frizura je kod nas u studiju "Tanja" i u većini frizerskih salona uračunata u cijenu.

Vjenčana frizura

Što je sa mladenkama sa kraćom kosom, postoji li rješenje i za njih?

Mladenkama koje imaju kratku kosu u današnje vrijeme nije problem osmisliti predivnu frizuru. Postoje razni umeci za kosu (jednokratno rješenje) ili ugradnja ekstenzija (višemjesečno rješenje). Ako mladenka želi ostaviti prirodnu dužinu kose isto tako možemo izraditi lijepu i romantičnu frizuru kojom će zabljesnuti taj dan.

U posljednje vrijeme zavladao je trend raspuštene kose za vjenčanja, da li takva frizura treba jednaku pripremu kao i svečana frizura?

Bilo kosa podignuta ili raspuštena treba joj jednaka priprema kako bi zadržala formu cijelu noć. Danas su češće raspuštene romantične kovrče ili jednostavne i elegantne ravne frizure ukrašene prirodnim cvijetom ili nekim drugim ukrasom po želji mladenke.

Imate li kakav savjet za mladenke kako odabrati svoju idealnu frizuru za vjenčanje?

Frizuru treba odabrati u stilu sa vjenčanicom i osobnošću mladenke. U dogovoru sa frizerom koji će isprobati nekoliko frizura odlučiti ćete se za vama najljepšu, najelegantniju, onu koja će vas činiti posebnom i s kojom ćete zablistati na vašem vjenčanju.
Također, bitno je frizera posjetiti na vrijeme kako bi kosa dobila svu potrebnu prethodnu njegu za konačno lijep, njegovan i zdrav izgled.


Suradnik na članku: Tatjana Galić - Studio za ljepotu kose "Tanja"
Dubrava 116, Zagreb
tel: 01/2992 - 957


Pripremila: Branka Biščan 19.10.2008.

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi