Brankin kutak
Dariov kutak
Profesionalci savjetuju
Blog mladenaca
Imenik usluga
Vjenčanja Divlje vode Dijeta

Priprema kože za vjenčanje

Vjenčanje SnovaDragi posjetitelji, odvojili smo za vas ovaj mali kutak kako bi vam približili sve čari i male tajne kozmetike. Nadamo se da ćete u budućim člancima naći korisne savjete koji će vam pomoći kako da svakodnevno odvojite bar nekoliko trenutaka za sebe i koji će postati vaši mali rituali ljepote. Ipak je od svega najvažnije dobro se osjećati u svojoj koži.

Znate li uopće što je koža?

Koža je naš najveći organ koji pokriva cjelokupnu površinu našeg tijela. Svaka žena (i muškarac) može imati lijepu kožu bez obzira na svoju dob. Tajna je u razumijevanju načina na koji vaša koža funkcionira kao i u pravilnom njegovanju. Koža je građena od dvaju slojeva, epiderme i derme
Epiderma je gornji sloj kože, štiti vaše tijelo od oštećenja i infekcija i pomaže upijati vlagu. Građena je od nekoliko slojeva živih stanica koje se stalno obnavljaju, a njihov ciklus obnove traje od 25 do 34 dana, što ovisi o dobi osobe. Žive stanice su prekrivene tankim slijem mrtvih keratinskih stanica koje koža stalno odbacuje.
Dermis je sloj kože koji leži ispod epiderme i sastoji se od živih stanica, gustog vezivnog tkiva, krvnih žila i žlijezda lojnica. Žlijezda lojnica ima najviše na glavi i licu, posebno oko nosa, obraza, brade i čela pa su zato to najmasniji dijelovi vaše kože.

Kožu moramo čuvati i njegovati, jer njene glavne funkcije su:

- djeluje kao termostat, zadržavajući toplinu ili rashlađujući nas znojem
- štiti nas od ozljeda
- djeluje kao uređaj za uklanjanje štetnih tvari iz organizma
- omogućava osjet dodira i olakšava komunikaciju sa vanjskim svijetom

Stres, umor, starenje i razni vanjski utjecaji utječu na stanje vaše kože. Izgled, boja, njezina temperatura i miris mijenjaju se pod utjecajem brojnih čimbenika, a tim promjenama koža otkriva i vaše misli i osjećaje. Sve tjelesne promjene i sve što proživljavamo očituje se na našoj koži. Pravilnom i kontinuiranom njegom pomoći ćemo joj da održi ravnotežu svojih prirodnih funkcija i da blista svaki dan.
Za početak, odvojite nekoliko trenutaka dnevno za njegu svoje kože, jer je to jedino i najbolje osiguranje za zdrav i blistav ten na vaš dan vjenčanja.

Pripremila: Petra Juratovac


Studio La Verne

Povezani članci i teme:


Pošalji prijatelju Dodaj u Favorites/Bookmarks Ispiši Podijeli na Facebooku Objavi na Twitteru Pošalji na Delicious Objavi na MySpace Preporuči na Stumbleupon
Imenik djelatnosti, usluga i proizvoda za vjenčanje Angelus art
Restoran Laguna
Marketing
Kozmetički studio La Verne
Zaručili ste se? Sljedeći korak je...
Informacije o sklapanju braka i potrebnim dokumentima
Preuzmite predložak kartica s imenima za stolove
Savjeti za darivanje mladenaca
Download: bojanka i slikovnica za male goste
Brankin kutak: Kako odabrati boje, temu ili stil vjenčanja?
Dariov kutak: 50 originalnih načina kako zaprositi